Skip to content

Praktijk Zilveren Maan is er voor iedereen die te maken heeft (gehad) met een ingrijpend verlies, verdriet of rouw. Wij bieden deskundige begeleiding, ondersteuning in de vorm van een passende werkwijze  aan volwassenen, kinderen en jongeren. Dat doen we in onze praktijk.

Ondersteuning in groepsverband is voor kinderen of jongeren ook mogelijk vanuit Stichting Zilveren Maan.

 

Waar vind je Praktijk Zilveren Maan?

Onze fijne praktijk is gevestigd in Bakkum en/of Castricum, op het terrein van Dijk en Duin. In de praktijkruimte is ruimte voor creativiteit. Ook vind je er een comfortabel zitgedeelte om met elkaar in gesprek te gaan. Hier voelt iedereen zich thuis. De werkwijze die we gebruiken, passen we per situatie aan.

Welke werkwijze, technieken en methoden zetten we in bij rouw- en verliesbegeleiding?

Gesprekken, systemisch werken, creatieve werkvormen en schrijfopdrachten
Onderdelen van de Rots & Water training: psycho-fysieke sociale vaardigheden
Duaal rouwproces: uitleg over hoe je rouwproces werkt
De Zilveren Maan Verkenning: ondersteuning tijdens gesprekken

Hoe ziet een intakegesprek eruit?

We gaan eerst in gesprek, het liefst bij jou thuis. Als het gaat om rouwbegeleiding voor je kind, gaan we met jou en je kind in gesprek.

Het intakegesprek is gratis en duurt maximaal een half uur tot drie kwartier. Zo kun je onderzoeken of het klikt met de begeleider.

Bovendien bespreken we tijdens dit gesprek wat er is gebeurd, hoe jij je voelt of hoe jouw kind heeft gereageerd en hoe het sindsdien is gegaan. Op die manier krijgen we een goed beeld van de situatie en maken we samen een begeleidingsplan op maat.

Wat zijn de tarieven van Praktijk Zilveren Maan?

De kosten van onze begeleiding berekenen we op basis van ons uurtarief. Voor jonge kinderen duurt een sessie 1 uur, als hun concentratie dit aan kan. Voor jongeren en volwassenen maken we afspraken over de hoeveelheid sessies.

Het intakegesprek (circa 30 minuten) en het eindgesprek met ouder(s) en kind (circa 30 minuten) zijn kosteloos.

Hoe lang duurt de begeleiding?

Ieder begeleidingstraject is maatwerk. Want rouwen doe je op je eigen tempo. Tijdens het gratis intakegesprek maken we samen afspraken over de werkwijze en het aantal sessies. De tarieven vind je hieronder.

Individueel: € 69,50,– per sessie (exclusief btw), voor volwassenen € 75,- per sessie (exclusief btw)
Kosten voor deelname groepen: op aanvraag
Lezing of workshop: op aanvraag

*Tarieven zijn inclusief voorbereiding, administratie en praktijkkosten. Tarieven worden niet vergoed. Wel kun je voor financiële ondersteuning een aanvraag doen bij Stichting Stovv.

Kan ik een afspraak annuleren?

Je kunt afspraken tot uiterlijk 24 uur van tevoren kosteloos afzeggen via e-mail of telefoon (06 – 52 452 969). Bij afzegging binnen 24 uur brengen we 50%  van de consultprijs in rekening.

Wil je meer weten?

Meer weten over de werkwijze van Praktijk Zilveren Maan?
Neem gerust contact met ons op.

Back To Top