skip to Main Content

Praktijk Zilveren Maan is er voor alle kinderen & jongeren die te maken hebben -of hebben gehad- met een (naderend) ingrijpend verlies in zijn of haar leven. Kinderen die individuele begeleiding krijgen, worden ontvangen in Praktijk Zilveren Maan. Leerlingen die in groepsverband worden begeleid, vindt op locatie plaats.

De praktijk

De praktijk is gevestigd in Bakkum/Castricum, op het terrein van Dijk en Duin. De praktijkruimte is ingericht op kinderen & jongeren maar ook voor volwassenen. Zo is er ruimte voor creativiteit, maar ook een comfortabel zitgedeelte om met elkaar in gesprek te gaan. Belangrijk is dat iedereen zich hier thuis voelt.

Technieken en werkmappen

In de praktijk maken we gebruik van verschillende methodieken en technieken. Voorbeelden

hiervan zijn: gesprekken, creatieve werkvormen, systemisch werken, schrijfopdrachten of de zogenaamde “de Rouwsjouwer”: een kennismakingsspel en begeleidingstraject in de vorm van een rugzak met bijbehorende oefeningen. Deze techniek is speciaal ontwikkeld door Praktijk Zilveren Maan. Ook worden onderdelen van de “Rots & Water training” (psycho-fysieke sociaal vaardigheid) en het therapeutische spel “Alle Sterren van de Hemel” ingezet als onderdeel van de begeleiding.

Daarnaast heeft Praktijk Zilveren Maan een methode ontwikkeld samen met Nicole Roelfsema om kinderen tijdens individuele gesprekken maar ook in groepsverband te ondersteunen. Dit is de Zilveren Maan Verkenning.

Alle Sterren van de Hemel
Stromen van verbinding
Het gevoelsspel, bang/boos/blij/verdrietig

Ook voor de volwassenen heeft Praktijk Zilveren Maan in samenwerking met Nicole Roelfsema een verkenning ontwikkeld.

Duur begeleiding

Ieder begeleidingstraject is maatwerk en daarom is het lastig aan te geven hoe lang een traject duurt. Tijdens het kennismakingsgesprek zullen we hier afspraken over maken. Ieder kind, jongere of volwassene is namelijk uniek en vraagt zijn eigen tempo en benaderingswijze. Voor rouwgroepen (echtscheiding, overlijden en ziekte binnen het gezin) staat het aantal bijeenkomsten wel vooraf vast.

Intakegesprek

Praktijk Zilveren Maan heeft de voorkeur om eerst met de ouders e/o verzorgers (en kind/jongere) in gesprek te komen. Vooral om te bekijken welke actieve rol zij zelf kunnen hebben om hun kind te ondersteunen. Voordat de begeleiding start vindt eerst altijd een kennismakings/intakegesprek plaats, bij voorkeur bij de client thuis. Dit gesprek is gratis en duurt maximaal een half uur tot drie kwartier. Afhankelijk van wat de ouder(s) of verzorgers willen, vindt dit gesprek plaats met of zonder het kind. Tijdens dit gesprek bespreken we wat er is gebeurd, hoe het kind dit heeft gehoord, de manier waarop het kind hierop heeft gereageerd en hoe het sindsdien is gegaan. Dit om een goed beeld te krijgen van de situatie en een behandelplan op maat te kunnen voorleggen. Niet onbelangrijk is dat de kennismaking/intake ook bedoeld is om te zien of het wel klikt met de begeleider, want vertrouwen hebben in elkaar is zeer belangrijk. Na het intakegesprek bepalen we samen welk traject we in gaan.

Tarieven

Aan begeleiding zijn kosten verbonden. Deze zijn berekend op basis van uurtarief en voor jonge kinderen is dat 1 uur (mits hun concentratie dit aan kan). Voor het intakegesprek (circa 30/45 minuten) en het eindgesprek met ouder(s) en kind (circa 30 minuten) worden geen kosten berekend.

Individueel: € 66,– per sessie (per 01-01-2020 is dit bedrag excl. btw)
Kosten voor deelname groepen: op aanvraag
Lezing of workshop: op aanvraag

Tarieven zijn inclusief voorbereiding, administratie en praktijkkosten.

Kosten bij annulering

Je kunt afspraken tot uiterlijk 24 uur van tevoren kosteloos afzeggen via e-mail of telefoon (06 – 52 452 969). Bij afzegging binnen 24 uur wordt 50%  van de consultprijs in rekening gebracht.

Aanmelden of meer informatie?

Voor meer informatie, of direct aanmelden, kan je telefonisch contact opnemen met Mariëlle of het contactformulier invullen.

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer weten over de werkwijze en technieken van praktijk Zilveren Maan? Neem dan contact met op via het contactformulier.

Back To Top