Skip to content

Mijn naam is Mariëlle van der Laan. Sinds 2008 heb ik Praktijk Zilveren Maan opgericht. Omdat ik vind dat iedereen begeleiding en ondersteuning verdient bij rouw en verlies.

Zelf ben ik moeder van vier kinderen, waarvan twee pleegzonen met jong gestorven ouders. Van dichtbij maakte ik hun rouwproces volledig mee. Ik heb gezien dat mijn jongens enorm geholpen waren en zijn bij het omgaan met hun verdriet. Het helpt kinderen, jongeren en volwassenen echt verder als er iemand nabij is en er kan zijn zonder oordeel.

Ouders/verzorgers kunnen in deze periode vaak niet overzien wat er allemaal gebeurt, zeker omdat zij ook in hun eigen (rouw)proces zitten in het geval van een scheiding, een overlijden of een ziekte. Daarom is professionele begeleiding ontzettend belangrijk.

Samenwerking en Stichting

Naast mijn eigen praktijk, heb ik in 2018 Stichting Zilveren Maan opgericht. Vanuit de stichting begeleid ik verschillende rouwgroepen op middelbare- en basisscholen in de omgeving van Castricum en Uitgeest. Daarbij werk ik nauw samen met Nicole Roelfsema van Coachingspraktijk Roelfsema.

Naast mijn rollen als Mariëlle van der Laan, coach en rouwbegeleider, behartig ik de belangen van kinderen met ouders die uit elkaar gaan. In die rol ben ik er speciaal voor kinderen in een scheidingssituatie: ik luister naar hun stem, geef ze uitleg en verstevig hun positie in het gezin. Het liefst zo vroeg mogelijk na de scheiding, maar het kan ook nog enkele jaren erna.

Ik zorg ervoor dat de beleving van ieder kind helder wordt. En ik vertaal die beleving, de wensen en de vragen richting ouders, verzorgers en eventuele andere belanghebbenden. Zo kunnen kinderen met een vertrouwd en veilig gevoel verder gaan na de scheiding. Als gezin. Daarbij werk ik nauw samen met Gezinsvriendelijk scheiden en met Praktijk de Bouwsteen.

Verder werk ik als vrijwilliger Bij Stichting achter de Regenboog bij ‘De informatie & advieslijn’. Daar begeleid ik groepen tijdens kinderweekenden. Ook heb ik de training Systemisch lichaamswerk en Ziekte opstellingen gevolgd. Via Stichting Stovv bied ik bovendien ondersteuning bij rouw- en verliesverwerking mét financiële ondersteuning. En ik werk graag nauw samen met intern begeleiders, zorgcoördinatoren, maatschappelijk werk, jeugdconsulenten, uitvaartondernemingen en huisartsen.

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer weten over Mariëlle of Praktijk Zilveren Maan?
Neem dan contact op via het contactformulier.

Back To Top