Skip to content

Praktijk Zilveren Maan is in 2008 opgericht. Door mij: Mariëlle van der Laan.
Ik bied ondersteuning en begeleiding aan kinderen, jongeren, volwassenen en groepen voor en na emotioneel grote verliezen: overlijden van een dierbare, verlies van relatie door scheiding of uit elkaar gaat, of bij het verlies van werk en/of gezondheid.
Dat doe ik in samenwerking met andere begeleiders, coaches en rouwtherapeuten.

Je hoeft het niet alleen te doen

Soms lukt het niet om je weg te vinden door het rouwproces, ook niet met de hulp en steun van je naasten. Dan kan je ondersteuning inroepen. Rouwbegeleiding houdt eigenlijk in: tijdens het rouwproces een stukje samen oplopen. Je wordt je bewust van wat er gebeurt in jouw hoofd, je krijgt ondersteuning en uitleg over je rouwproces.

Waar sta je nu? En waar wil je naartoe? Samen onderzoek je wat er speelt in je emoties en in je gedachten. Zodat jij meer bewustzijn, meer lucht en meer ruimte gaat ervaren.

Een rouwbegeleider lost je problemen niet op en neemt je pijn niet weg. Wel kan een rouwbegeleider een steun zijn.
Door zonder oordeel naar je te luisteren. Door je te helpen om je gevoelens te duiden. Door je te helpen een manier te vinden waarmee je kunt omgaan met het verlies.

Om zo op weg te gaan naar een leven waarin het verlies een plaats heeft en waarin je verdriet en rouw hanteerbaar zijn.

Werkwijze

Praktijk Zilveren Maan werkt nauw samen met coach Nicole Roelfsema uit Alkmaar. Zij begeleid je bij rouw en verlies door nabij te zijn en jou te volgen. Allebei maken we gebruik van verschillende methodieken en technieken. Meer hierover lees je op de pagina hoe we werken.

Betekenis Praktijk Zilveren Maan

De naam Zilveren Maan is afgeleid van de zeldzame, kritische en kwetsbare parelmoervlinder die ook zilveren maan heet. Bijna net zo kwetsbaar als iemand die te maken heeft met een ingrijpend verlies, en kritisch is bij het zoeken naar ondersteuning en professionele begeleiding.

Hoe ik kinderen, jongeren en volwassenen begeleid tijdens het rouwen? Door nabij te zijn, het samen te doen en een veilige en warme omgeving te bieden, een stukje mee te lopen op jouw pad van rouw”, aldus Mariëlle van der Laan.

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer weten?
Neem dan contact op via het contactformulier.

Back To Top