skip to Main Content

Praktijk Zilveren Maan is in 2008 opgericht door Mariëlle van der Laan. Zij biedt ondersteuning en begeleiding aan kinderen, jongeren, volwassenen en groepen voor en na emotioneel grote verliezen: overlijden van een dierbare, verlies van relatie door scheiding of bij het verlies van werk en/of gezondheid.

Hoe ik kinderen, jongeren en volwassenen begeleid tijdens het rouwen? Door nabij te zijn, het samen te doen en een veilige en warme omgeving te bieden, een stukje mee te lopen op jouw pad van rouw”, aldus Mariëlle van der Laan.

Betekenis Praktijk Zilveren Maan

Zilveren maan is afgeleid van de zeldzame parelmoervlinder, kritisch & kwetsbaar. Bijna net zo kwetsbaar als iemand die te maken heeft met een ingrijpend verlies en kritisch is bij het zoeken naar ondersteuning & professionele begeleiding. Praktijk Zilveren Maan is ervaren in het begeleiden van kinderen & jongeren die te maken hebben met een ingrijpend verlies.

Je hoeft het niet alleen te doen

Soms lukt het niet om alleen of met de hulp & steun van je naasten je weg te vinden door het rouwproces. Dan kan je hulp inroepen. Rouwbegeleiding houdt eigenlijk in: tijdens het rouwproces een stukje samen oplopen. Samen onderzoek je dan wat er speelt in je emoties. Een rouwbegeleider lost je problemen niet op, neemt je pijn niet weg. Een rouwbegeleider kan wel tot steun zijn in het duiden van gevoelens en in het vinden van een manier hoe om te gaan met het verlies. Om zo op weg te gaan naar een leven waarin het verlies een plaats heeft en waarin je verdriet en rouw hanteerbaar zijn.

Praktijk Zilveren Maan maakt gebruik van verschillende methodieken en technieken. Voorbeelden van deze technieken zijn: gesprekken, creatieve werkvormen, systemisch werken en /of schrijfopdrachten. Ook worden onderdelen van de Rots & Water training (psycho-fysieke sociaal vaardigheid) en de Zilveren Maan Verkenning wordt ingezet als onderdeel van de begeleiding.

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer weten over de werkwijze en technieken van praktijk Zilveren Maan? Neem dan contact met op via het contactformulier.

Back To Top