skip to Main Content

De verbinding die ik voel is oneindig.
De ruimte is groot maar intens.Samen nemen we deze weg.
Totdat de zon weer gaat schijnen.
Dan laat ik je los. Los in de ruimte.

Iemand die jij goed kent, is dood gegaan of heel ziek geworden. Je ouders gaan scheiden, je hebt ruzie, of je wordt gepest.
Hierdoor kan je je heel alleen, verdrietig of boos voelen.

Je reageert misschien ook anders dan je normaal zou doen. Je bent sneller boos en huilt vaker, soms om de kleinste dingen. Je voelt je vreemd. Dit noemen we rouwen. Rouwen is heftig en doet veel pijn.

Je vindt erover praten lastig

Het is niet makkelijk om met rouw en verdriet om te gaan. Want er wordt van alles van je verwacht en op school gaat alles ‘gewoon’ door. Maar jij voelt je verdrietig en misschien weet je niet goed hoe je daarmee om moet gaan, hoe je dat moet laten merken of hoe je erover kan praten.

Wat nu?

Misschien vind je praten lastig. Toch werkt het vaak goed als je dit toch doet. Er zijn veel kinderen die net als jij te maken hebben met ziekte, dood of scheiding. En door jouw verdriet te delen, wordt het lichter. Ietsje makkelijker.

Zoek mensen op die je vertrouwt. Dat kan één van je ouders zijn, maar ook bijvoorbeeld een vader of moeder van een vriendje of iemand op school. Praat over wat er is gebeurd en wat je voelt.

Lukt dat niet goed, of wil je dat liever niet? Dan kan je ook bij ons terecht.

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer weten over ons?
Neem dan contact met op via het contactformulier.

Back To Top