skip to Main Content

De verbinding die ik voel is oneindig.
De ruimte is groot maar intens.Samen nemen we deze weg.
Totdat de zon weer gaat schijnen.
Dan laat ik je los. Los in de ruimte.

Jij hebt intens verdriet, omdat er iemand die je goed kent dood is gegaan, of ernstig ziek is geworden. Hierdoor kan je je heel alleen, verdrietig of boos voelen. Je reageert misschien ook anders dan je normaal zou doen. Je bent misschien sneller boos en huilt vaker, soms ook om de kleinste dingen. Je voelt je vreemd. Dit noemen we rouwen. Rouwen is heftig en doet gewoon heel veel pijn.

Je vindt “erover” praten lastig..

Wanneer iemand ernstig ziek wordt of zelfs overlijdt is dat heel erg ingrijpend. En het is niet makkelijk om daarmee om te gaan. Want er wordt van alles van je verwacht en op school gaat alles gewoon door. Terwijl jij enorm verdrietig bent en je misschien niet weet hoe je daarmee om moet gaan, of moet laten merken. Laat staan dat je erover praat. Je probeert wel mee te gaan met alles wat weer door gaat, maar hoe ga je nou om met dat gevoel?

Wat nu?

Ook al vind je “erover” praten lastig, dit is toch iets wat je moet doen. Er zijn namelijk heel veel kinderen die net als jij te maken hebben met ziekte, dood of scheiding. Zoek mensen op die je vertrouwt. Dat kan één van je ouders zijn, maar ook bijvoorbeeld een vader of moeder van een vriendje of de conciërge op school. Praat met hen over wat er is gebeurd en wat je voelt. Maar naast bekenden kun je ook in gesprek gaan met een deskundige, die jou helpt het verdriet en verlies een plekje te geven. Bij Praktijk Zilveren Maan kan je daar terecht.

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer weten over de werkwijze en technieken van praktijk Zilveren Maan? Neem dan contact met op via het contactformulier.

Back To Top