skip to Main Content

Iedereen heeft in zijn leven momenten van verlies

Dit kunnen gebeurtenissen zijn die ingrijpen op je dagelijks bestaan. Vaak wordt er gedacht aan het afscheid nemen van een dierbare maar ook het verlies van gezondheid of je baan of een echtscheiding is een rouwproces. Rouwen kan een lang en intensief proces zijn waarbij gemis en verdriet deel blijven uitmaken van je leven.

Door middel van gesprekken en concrete handvatten krijg je meer inzicht in jezelf, je plek in het gezin, emoties en je omgeving. Praktijk Zilveren Maan ondersteunt al jaren ook volwassenen in hun rouwproces. Wil je hierbij ondersteuning? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Ook bij een echtscheiding is er sprake van rouw

Het verlies om de relatie die niet meer is en alle andere gevolgen die de scheiding met zich mee brengt. Niet alleen de relatie is over maar ook het gezin welke je met elkaar vormde is niet meer. Partnerverlies is een rouwproces. Maar soms gaat de scheiding veel verder. Je kunt ook vrienden en bekenden verliezen door de echtscheiding.

Praktijk Zilveren Maan is gespecialiseerd in de aanpak rondom en na de scheiding. Hiermee kan Praktijk Zilveren Maan ondersteuning bieden tijdens, voor en na een scheiding. Het doel is om (ex) partners weer zo met elkaar te laten verbinden dat ze daarna in staat zijn om samen te kunnen optrekken in hun gezamenlijk ouderschap.

Die verbinding is met de scheiding verbroken. Er moet een nieuwe connectie gemaakt worden met elkaar, vooral vanwege de kinderen. Dit is geen keuze maar bittere noodzaak. Kinderen zijn vaak de dupe bij de echtscheiding. Ze lijden eronder op school en lopen een groter risico op depressie. Daarnaast kunnen scheidingskinderen een minder goede band met hun ouders ontwikkelen en hebben ze meer kans om later ook te gaan scheiden (Spruijt & Kormos, 2010).

Om de nieuwe verbinding als partners in ouderschap te bewerkstelligen, is het belangrijk om stil te staan bij dat wat verloren is gegaan. Stil staan bij de rouw. Want als ex-partners in staat zijn om samen het verlies van de ontspoorde relatie te delen, hieraan betekenis weten te geven en elkaar kunnen vergeven, kun je constructief als mede-partners verder in de gezamenlijk ouderschap.

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer weten over de werkwijze en technieken van praktijk Zilveren Maan? Neem dan contact met op via het contactformulier.

Back To Top