skip to Main Content

Rouw en verlies hebben impact op je dagelijks bestaan. Misschien heb je afscheid moeten nemen van een dierbare. Maar ook het verlies van gezondheid, je baan of een relatie is een rouwproces. Praktijk de Zilveren Maan staat volwassenen bij in geval van rouw of verlies. Ook voor, tijdens of na de scheiding.

Iedereen heeft in zijn leven momenten van verlies

Rouw kan lang, intensief en grillig zijn. En gemis en verdriet blijven deel uitmaken van je leven. Zelf kun je kiezen hoe je met rouw omgaat. En veel mensen zijn gebaat bij hulp en ondersteuning daarbij. Via gesprekken en concrete handvatten krijg je meer inzicht in jezelf, je plek in het gezin, emoties en je omgeving.

Praktijk Zilveren Maan ondersteunt al jaren volwassenen in hun rouwproces. Wil je hierbij ondersteuning? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Ook bij echtscheiding of uit elkaar gaan, is er sprake van rouw

Een relatie die er niet meer is en alle andere gevolgen van een scheiding of break-up, zorgen voor verdriet. Partnerverlies is een rouwproces. Maar soms gaat de scheiding veel verder: als er kinderen bij betrokken zijn, krijgt jouw gezin een nieuwe vorm. Bovendien kun je vrienden en bekenden verliezen door een echtscheiding.

Tijdens, voor en na het verbreken van een relatie is soms extra hulp, ondersteuning of begeleiding nodig. Praktijk Zilveren Maan is hierin gespecialiseerd en werkt als kindbehartiger samen met gezinsvriendelijk scheiden.

Het doel van de ondersteuning is om (ex-)partners weer zo met elkaar te verbinden dat ze na de scheiding in staat zijn om samen op te trekken in hun gezamenlijk ouderschap.

Een nieuwe connectie is nodig, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Ze kunnen last hebben van de situatie, lijden eronder op school en lopen een groter risico op depressie.

Het is belangrijk om stil te staan bij wat verloren is gegaan. Stil staan bij de rouw. Want als ex-partners in staat zijn om samen het verlies te delen, hieraan betekenis geven en elkaar kunnen vergeven, kun je constructief als mede-partners verder in gezamenlijk ouderschap.

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer weten over Praktijk Zilveren Maan?
Neem dan contact op via het contactformulier.

Back To Top